fbpx

Padel-trendi valtaa Jyväskylää – Näin aloitat harrastuksen kaupungissa

16.3.2023 | Ajan­kohtaista

Miksi padel on niin suosittua?

Padel on nopeasti kasvava mailapeli, joka on saavuttanut suuren suosion ympäri maailman. Pelin suosio perustuu sen helppoon oppimiskäyrään ja siihen, että sitä on erittäin hauskaa pelata. Padel on myös erittäin sosiaalinen peli, jota voi pelata ystävien kanssa. Padelia voi pelata kaiken ikäiset ja tasoiset pelaajat, ja sen pelaaminen tarjoaa monia terveys- ja hyvinvointietuja.

Padel on myös erittäin joustava peli, jota voi pelata sisällä tai ulkona, päivällä tai yömyöhällä. Padel-peliin tarvitset vain padelmailan, padel-pallon ja sopivan kengät, joten peli on myös kohtuuhintainen aloittaa.

Monet aloittelevat padel-harrastajat kysyvät, saako padelissa osua sivuverkkoon. Vastaus on kyllä, sivuverkkoon saa osua, kunhan pallo osuu ensiksi maahan vastustajan puolella.

Toinen yleinen kysymys on, saako padelissa lyödä suoraan lasiin. Ei saa, padelissa pallon pitää aina ensiksi osua lattiaan ja vasta sitten se saa osua seinään (metalliverkkoon tai lasiin). Pallo on pelissä niin kauan kunnes se on koskettanut toisen kerran lattiaa. Seinien hyväksikäyttö lisää pelin monipuolisuutta ja haastavuutta.

Kolmas kysymys, johon aloittelevat padel-harrastajat haluavat vastauksen, on, onko padel pallo tennispallo? Vaikka pallo näyttääkin tennispallolta, padel-pallo on erilainen. Se on hieman pienempi, painavampi ja sen pompun korkeus on matalampi kuin tennispallossa. Padel-pallon paine on selkeästi pienempi kuin tennispallon. Padel-pallon pienempi kimmoisuus mahdollistaa pidemmät pallorallit ja lisäävät pelin haastavuutta.

Täältä löydät tietoa padelin säännöistä

Padel Adderilla on Jyväskylässä on useita toimipisteitä, joissa voi pelata padelia. Talvikuukausina löydät hallimme Keljosta (7 kenttää) ja kesäisin meillä on ulkokentät Seppälässä (4kpl), Kuokkalan kartanolla (3kpl) sekä Jämsän Seppolassa (2kpl). Jos haluat aloittaa padel-harrastuksen Jyväskylässä, paras tapa aloittaa on löytää paikallinen padelpaikka ja varata peliaika. Yleensä padel-halleissa on vuokrattavia mailoja, joten sinun ei tarvitse ostaa omaa mailaa heti aluksi. Keljossa palvelemme joka päivä ja henkilökuntamme auttaa sinut alkuun.

Padel Adder Keljo on Jyväskylän suosituin pelipaikka, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita ja kursseja kaikenikäisille harrastajille. Tutustu valmennuksiin.

Padel Adder ry järjestää aktiivista seuratoimintaa Jyväskylän alueella. Junioritoimintamme on aktiivista ja suositussa padelkoulussamme on jo yli 50 lasta mukana viikoittaisessa toiminnassa. Lue lisää junioritoiminnasta

Jos olet kiinnostunut padelista ja haluat aloittaa harrastuksen Jyväskylässä, ensimmäinen askel on löytää padel-kenttä läheltäsi. Jyväskylässä on useita padel-kenttiä, joista voit valita. Padel-kenttien löytäminen on helppoa, sillä niitä voi etsiä esimerkiksi netistä tai kysyä paikallisilta harrastajilta.